İnternet Sitesi Kurma Maliyeti

Web sitesi kurulumunun maliyeti, site özelliklerine göre belirlenir ve genellikle 1.000 TL ile 2.500 TL arasında değişkenlik gösterir. Web sitesinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için yıllık olarak alan adı, hosting ve SSL sertifikası için belli bir maliyetin oluşması kaçınılmazdır. 2024 yılı itibarıyla, bir alan adının yıllık maliyeti ortalama olarak 500 TL civarında olup, hosting hizmeti için ise yıllık 500 TL’den 1.200 TL’ye kadar bir harcama yapılması gerekebilir. SSL sertifikası ise ücretsiz seçeneklerle ya da yıllık 350 TL’den başlayan fiyatlarla yenilenebilir. Bu maliyetlere web site tasarım hizmeti dahil değildir. Eğer web tasarım hizmet için ortalama 7.500 TL ile 30.000 TL arasında ek bir tasarım/yazılım ücreti ödemeniz gerekecektir.

Web TasarıM Fiyatları

Bir web sitesi kurarken bütçenizi doğru yönetmek için web tasarım fiyatları hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Detaylı fiyatlandırma seçenekleri için Web Tasarım Fiyatları başlıklı yazımıza göz atarak, ihtiyacınıza uygun çözümleri keşfedebilirsiniz.

İnternet sitesi kurma maliyeti web sitesi tasarım hizmeti dahil olmadan ortaya çıkan maliyetlerdir. Web sitenizi kendiniz kurar ve tasarımını yaparsanız bazı teknik gereksinimleri karşılamanız gerekir. Bu teknik ihtiyaçlar nelerdir? İnternet sitesi kurma maliyeti nelerden oluşur? Yazımızda bu sorulara güncel cevaplar sunuyoruz.

Web Sitesi Kurma Maliyetleri

Kurumsal web sitesi kurma maliyetini dört ana başlık altında değerlendirebiliriz: alan adı, hosting, web yazılımı ve SSL sertifikası. Öncelikle bu teknik ürünlerin piyasadaki ortalama maliyetlerine göz atalım. Ardından, bu ihtiyaçların neden önemli olduğunu ve ne işe yaradıklarını detaylıca inceleyelim. Aşağıdaki tablo üzerinden bu kalemlerin yıllık veya tek seferlik maliyetlerini inceleyebilirsiniz.

Web Sitesi Teknik İhtiyacı
Minimum Maliyeti
Ödeme Periyodu
Alan Adı (Domain)
500 TL
Yıllık Yenileme
Hosting
500 TL
Yıllık Yenileme
Web Yazılımı
Ücretsiz veya ücretli
Yıllık veya Tek Seferlik
SSL Sertifikası
Ücretsiz veya 350 TL’den başlayan fiyatlar
Yıllık Yenileme
Web Tasarım Hizmeti
7.500 TL ve üzeri
Tek Seferlik
2024 Yılı Kurumsal Web Sitesi Kurma Minimum Maliyetleri

Kurumsal bir web sitesinin kurulum maliyeti, 1.000 TL ile 7.500 TL arasında değişebilir. Ancak, daha gelişkin ve özellikli bir kurumsal web sitesinin maliyeti 100.000 TL ve üzerine rakamlara çıkabilir.

E-ticaret Sitesi Kurulum Maliyetleri

Bu maliyetler kurumsal bir web sitesi için geçerli iken bir e-ticaret sitesinin farklı kurulum maliyetleri ortaya çıkabilir. Bir e-ticaret sitesi için alan adı, hosting, SSL ve web yazılımına ek olarak sanal pos, kargo entegrasyonu ve hukuki danışmanlık gibi ek maliyetleriniz olacaktır. Aşağıdaki tablo üzerinden bu kalemlerin yıllık veya tek seferlik maliyetlerini inceleyebilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Teknik İhtiyacı
Minimum Maliyeti
Ödeme Periyodu
Alan Adı (Domain)
500 TL
Yıllık Yenileme
Hosting
750 TL
Yıllık Yenileme
Web Yazılımı
Ücretsiz veya ücretli
Yıllık veya Tek Seferlik
SSL Sertifikası
Ücretsiz veya 350 TL’den başlayan fiyatlar
Yıllık Yenileme
Sanal Pos (Aylık)
75 TL artı satıştan komisyon veya sadece satıştan komisyon
Aylık veya İşlem Başı
Kargo Entegrasyonu
470 TL’den başlayan fiyatlar
Yıllık veya Aylık Yenileme
Hukuki Destek
3.000 TL’den başlayan fiyatlar
Tek Seferlik veya Düzenli
Web Tasarım Hizmeti
18.000 TL ve üzeri
Tek Seferlik
2024 Yılı E-ticaret Sitesi Kurma Minimum Maliyeti

Standart bir e-ticaret sitenin kurulum maliyeti 1.750 TL ile 19.500 TL arasında değişecektir. Gelişkin bir web sitesinin kurulum maliyetleri 200 Bin TL ve üzeri rakamlara çıkacaktır. 

İNternet Web Sitesi Maliyetleri
İNternet Web SİTesİ Kurma MalİYetlerİ

Alan Adı: Alan adı veya İngilizce ismi ile domain, bir web sitesinin internetteki adresidir.

Örneğin şu an ziyaret ettiğiniz sitenin alan adı longwaymedia.com‘dur. Alan adları farklı uzantılara sahip olmakla birlikte en yaygın kullanılan uzantılar: com, net, org ve com.tr’dir. Son dönemde .shop .cafe .xyz gibi yeni alan adı uzantıları piyasaya sunulmuştur. Seçeceğiniz alan adının uzantısı da maliyete etki edecektir. Alan adı satın alımını minimum 1 (bir), maksimum 5 (beş) yıllık yapabilirsiniz. Uzun dönemli satın alma %5 – %10 civarında bir maliyet avantajı sağlayacaktır. Alan adı zorunludur.

Hosting: Hosting bir web sitesinde bulunan yazılım kodlarının, veri tabanlarının, resimlerin, videoların ve dosyaların barındırıldığı bilgisayar (sunucu) diskidir.

Web sitenizde bulunan bir içeriğin internet üzerinden erişilebilir olması için hosting aracılığı ile internete sunulması gereklidir. Bilgisayarınızda bir resimi, dosyayı görmek için onları nasıl diskinize yüklemeniz gerekiyorsa web sitesi bileşenlerinin de, internete bağlı bir sunucuya yüklenmesi gereklidir. Bu ihtiyaçtan kaynaklı bir hosting hizmeti maliyetiniz olacaktır. Hosting hizmeti zorunludur.

Web Yazılımı: Web yazılım, içeriğinizin sağlıklı bir şekilde tarayıcı (Google Chrome, Mozilla vd) üzerinden erişebilmesi için yazılan kodlardır. Web yazılımları farklı diller kullanılarak oluşturulabilir. Örnek olarak bir web sitesi kodları PHP, HTML, CSS veya Javascript yazılım dilleri ile yazılabilir. Hali hazırda birçok ücretsiz web yazılımı mevcuttur. WordPress, Opencart, Magento önde gelen ücretsiz web yazılımlarıdır. Web yazılımı zorunludur.

ÜCretsiz E-Ticaret Sitesi KurabileceğIniz YazıLıMlar Ve Web Siteleri

İnternet sitesi kurarken maliyetleri minimize etmenin yollarından biri, ücretsiz e-ticaret platformları ve yazılımlarını kullanmaktır. İşletmenize uygun ücretsiz çözümler hakkında bilgi edinmek için Ücretsiz E-ticaret Platform ve Yazılımları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Bu yazımızda, düşük bütçeyle profesyonel bir e-ticaret sitesi oluşturmanın yollarını detaylı şekilde ele alıyoruz.

SSL Sertifikası: SSL sertifikası, sitenizde bulunan içeriği şifreleyen ve bu sayede web sitenizin güvenliğini artıran sertfikalardır. Tarayıcı ile web sunucusu arasında gerçekleşen veri akışını şifreleyerek araya kötü niyetli yazılım veya kişilerin girmesinin önüne geçer. Veriler güçlü şekilde şifrelendiği için 3. taraflar bu verileri okuyamaz. Ücretsiz SSL sertifikaları kullanabileceğiniz gibi ihtiyaçlarınızın düzeyine göre ücretli SSL sertifikaları da bulunmaktadır. Kurumsal siteler için zorunlu değildir, tavsiye edilir. E-ticaret siteleri için zorunludur.

Sanal Pos: Online alışverişlerde ödeme işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan bir elektronik ödeme sistemidir. Bu sistem, müşterilerin kredi kartı veya banka kartı bilgilerini girerek internet üzerinden ödeme yapmalarını sağlar. E-ticaret sitenize bir sanal pos eklemek istediğinizde tek tek bankalar ile anlaşabilir veya bir ödeme kurumu aracısından bu hizmeti alabilirsiniz. Bankalarla yapılan anlaşmalarda her banka için aylık bir standart sanal pos ücreti ve satıştan belli oranda (%4-5) komisyon ödersiniz. Ödeme aracı kurumları (İyzico, Paytr vb) ile anlaşmanız durumda daha yüksek oranda olmak üzerine sadece satıştan komisyon ödersiniz. Sanal pos almak istemediğinizde sadece havale ile ödeme ile de satış yapabilirsiniz. Sanal pos zorunlu değildir, tavsiye edilir.

Kargo Entegrasyonu: E-ticaret sitenizin kargo firmaları ile otomatik olarak iletişim kurmasını sağlayan bir sistemdir. Bu entegrasyon, müşteri siparişlerinin otomatik olarak kargo şirketine iletilmesini, kargo takip numaralarının otomatik olarak oluşturulmasını ve müşteriye iletilmesini, sipariş durumunun güncellenmesini ve genel olarak lojistik sürecin daha verimli bir şekilde yönetilmesini sağlar. Zorunlu değildir, tavsiye edilir.

Hukuki Destek: İşletmenin yasal uyumluluğunu kontrol etmek, gizlilik politikası ve kullanıcı sözleşmesi hazırlamak, ticari marka ve fikri mülkiyet haklarını korumak, tüketici hakları ve iade politikalarını belirlemek, rekabet hukuku ve reklam standartlarına uygunluğu değerlendirmek gibi konuları kapsar. Hukuki destek, e-ticaret işletmelerinin yasal risklerini azaltmaya ve güvenilir bir iş ortamı oluşturmaya yardımcı olur. Bu nedenle, kurulum aşamasında hukuki destek almak önemlidir ve işletmenin uzun vadeli başarısını etkileyebilir. Zorunlu değildir, tavsiye edilir.

Bu teknik ihtiyaçları sağladığınızda kurumsal veya e-ticaret sitenizi yayına almaya hazırsınız demektir. Geriye sadece web tasarım ve ihtiyaç durumunda web yazılım yeteneğinizi konuşturmak kalacaktır.

Web TasarıM EğItimi Veren ÜNiversite BÖLÜMleri Ve Halk EğItim Merkezi, Ismek Kurumları.

Web sitesi kurma sürecinde tasarım bilgisine ihtiyaç duyuyorsanız, bu alanda kendinizi geliştirmek büyük avantaj sağlar. Kendi sitenizi profesyonel şekilde tasarlamak için Web Tasarım Eğitimi ve Kursları yazımıza göz atarak, en uygun eğitim ve kurs seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Bazı firmaların dönem dönem sunduğu ücretsiz hosting ve alan adı (genellikle az kullanılan alan adı uzantısı ile) kampanyaları ile maliyeti sıfırlayabilirsiniz. Bu durumlarda firmalar yıllık yenileme ücretlerine ilk yıl almadıkları ücretleri ekleyerek fiyatlandırma yapar. Web sitesi kurma maliyeti bu nedenle tercihlerinize göre değişiklik gösterecektir.

İnternet Web Sitesi İşletme Maliyeti

Web sitesi kurma maliyetlerini karşıladıktan sonra yıllık olarak ödemeniz gereken maliyetler de olacaktır. Bu maliyetlere web sitesi işletme maliyeti denir. Alan adı, hosting ve SSL gibi kalemlerin tercihlerinize göre yıllık yenileme maliyetleri olacaktır. Yıllık yenileme ücretini en düşük seviyede tutmak için ücretsiz web yazılımı ve SSL sertifikası ile kurulum yapın. Bu denklem ile sadece yıllık alan adı ve hosting yenileme masrafınız olacaktır. Ülkemizde 2024 yılı için ortalama alan adı yıllık ücreti 500 TL, hosting ücreti ise yine 500 TL civarındadır. Bu tercihlere göre, web sitenizin yıllık işletme maliyeti minimum 1.000 TL olacaktır. Bu rakama, web sitenize içerik eklemek veya teknik destek almak için çalıştığınız web tasarımcının ücretleri dahil değildir. Web sitesine dair tüm işler sizin sorumluluğunuzda olacaktır.

Web sitesi işletme maliyetlerini oluşturan kalemler doğrudan USD (dolar) endekslidir. Bu nedenle dolar kurundaki artışlardan etkilenmektedir. Bir sonraki yıl 1.000 TL yerine 2.000 TL veya daha yüksek bir rakam ödemeniz gerekebilir. Bu durum bütün ürün veya hizmetler için geçerlidir.

Web Tasarım Hizmeti Maliyeti

Bir web tasarım ajansından web tasarım hizmeti alarak site sahibi olmayı tercih edebilirsiniz. Bu durumda maliyetlere web tasarım ve yazılım hizmet ücreti eklenecektir. Bu maliyet birden fazla faktöre göre değişiklik gösterecektir.

Web tasarım ücreti 5 (beş) başlıkta değişiklik gösterir:

1- Web sitesi türüne (e-ticaret, kurumsal, one page vd)

2- Web sitesinde olmasını istediğiniz standart ve ek özelliklere

3- Özel tasarım mı yoksa şablon bir site mi olacağına

4- Ajanstan talep ettiğiniz desteğin süresine ve niteliğine

5- Web tasarım ajansının fiyat politikasına

Web tasarım hizmet maliyeti hakkında tutarlı bir fiyat teklifi alabilmeniz için istediğiniz web sitesinin özelliklerini olabildiğince ayrıntılı olarak iletmeniz ve mümkünse örnek siteler göndermeniz sağlıklı olacaktır.

Web Tasarim Ajansi Longway Media

Web sitesi kurulumunun maliyetlerini artık biliyorsunuz. Profesyonel ajansların web tasarım alanında sunduğu temel ve tamamlayıcı hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi almak için Web Tasarım Ajansı hizmet sayfamızı ziyaret edin. Bu sayfamızda web tasarım alanında alabileceğiniz bütün hizmetleri görebilir ve fikir edinebilirsiniz.

İnternet sitesi kurma maliyetlerini kurulum, işletme ve tasarım başlıklarında işlemiş olduk. Web sitesi işletmeler ve kişiler için en önemli iletişim kanallarından biridir. Sitenizden ticari veya kurumsal beklentileriniz varsa profesyonel dijital ajanslar ile çalışmanız kritik önemdedir. Başarılı ve sürdürülebilir bir web projesi için bizimle iletişime geçin.

Yazıyı Paylaş:
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Reddit

6 Responses

  1. FACEBOOK ‘ un küçük bir örneğinin (1 milyon kişilik) Türkiyede kurulması/ yazılımı a.y. kaça mal olur?
    Yanıtınız içim çok sağ olunuz!
    20.01.2024 Eskişehir
    Faruk Toköz ( emekli Hekim)

    1. Merhaba Faruk bey. Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Fakat sosyal medya formatında web siteleri hizmet alanımıza girmemekte. Özel ve başarılı bir yazılım olarak geliştirmek istemeniz durumumda 1-1.5 milyon TL aralığında bir maliyetiniz oluşabilir.

    1. Merhaba. Profesyonel çözümler 1-3 Milyon TL aralığında, hazır sistemler 50-100 Bin TL aralığında bir maliyette olacaktır. Aylık işletme maliyetleri ise tercihlere bağlı olarak 10-150 Bin TL aralığında olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Konu İle İlgili Diğer Yazılar...
Web Tasarım Eğitimi veren üniversite bölümleri ve halk eğitim merkezi, ismek kurumları.

Web tasarım eğitimi ve kursları

Bu yazıda, web tasarım eğitimi ve kursları hakkında kapsamlı bilgi sunuyoruz. Web tasarım eğitiminin içeriğinden, fiyatlarına kadar çeşitli konuları ele alırken, lisede ve üniversitede web tasarım eğitimi hakkında da detaylara yer veriyoruz. Ayrıca, web tasarım eğitimi sunan kurs merkezleri, ücretsiz

Yazıya Git »
Web Tasarım Fiyatları

Web Sitesi Tasarım Fiyatları

Bu yazıda, web sitesi tasarım fiyatları ve hizmet paketleri hakkında kapsamlı bilgi sunuyoruz. Web sitesi fiyat listesini, fiyatların neden değiştiğini, hizmet kalitesinin nasıl değerlendirileceğini ve fiyat hesaplama yöntemlerini ele alıyoruz. Ayrıca, web tasarım fiyatlarıyla ilgili sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Yazıya Git »
Son Yayınlanan Yazılar...
Semantik SEO ve Semantik Arama Nedir?

Bu yazıda, semantik SEO’nun dijital pazarlama dünyasındaki önemini ve geleneksel SEO’dan nasıl farklılaştığını ele alıyoruz. Kullanıcı amacını anlamaya dayalı bu strateji, içeriklerin anlam ve bağlam temelinde optimize edilmesini sağlıyor.

Yazıya Git »
Dijital pazarlamada hedef kitle, SEO, içerik, sosyal medya ve Google Ads hataları ile kaçınma yolları.
Dijital Pazarlamada Sık Yapılan Hatalar

Bu yazıda, dijital pazarlamada sık yapılan hatalardan bahsettik. Hedef kitle belirleme, SEO, içerik yönetimi, sosyal medya ve Google Ads stratejilerinde yapılan hataları ele aldık. Bu yazıyı okuyarak, dijital pazarlamada yapılan yaygın hataları öğrenebilir ve bu hatalardan nasıl kaçınarak daha etkili

Yazıya Git »
HTML etiketlerinin SEO üzerindeki etkisini gösteren başlık, meta açıklama, dil ve diğer SEO unsurlarını içeren görsel.
SEO Çalışmalarında HTML Etiketleri ve Etkili Kullanımları

Bu yazıda, SEO için kritik HTML etiketlerinin doğru kullanımını inceledik. Başlık, meta açıklama, görsel alternatif metin ve dil belirleme gibi etiketlerin nasıl doğru uygulanacağına dair örnekler sunduk. Hatalı kullanımların SEO’ya olumsuz etkilerini vurguladık. Doğru yapılandırılan HTML etiketleri, sitenizin arama motorları

Yazıya Git »
Bu alandaki yazılar bu kadar

Bu sitede sağ tıklama yapılamıyor.