E-ticaret sitesi için gerekli belgeler

_

E-ticaret sitesi için gerekli belgeler, kanunen e-ticaret sitenizde bulundurmak zorunda olduğunuz ve müşterilerin alışveriş öncesinde onay vermeleri ya da detaylı bilgi almak için inceleyebilecekleri metinlerdir.

Sitenizde bulunması gereken bu belgeler hem daha güvenli alışveriş için hem de müşteriyi ve işletmenizi yasal olarak koruyacak maddeleri içerir.

E-ticaret sitesi için gerekli belgeler

  • E-ticaret sitesi KVKK Aydınlatma Metni örneği
  • E-ticaret sitesi Çerez Politikası metni örneği
  • E-ticaret sitesi Ön Bilgilendirme Formu örneği
  • E-ticaret sitesi Mesafeli Satış Sözleşmesi örneği
  • E-ticaret sitesi İade Şartları ve İade Süreci metni örneği
  • E-ticaret sitesi Teslimat Süreci ve Koşulları metni örneği

E-ticaret sitesi hakkımızda yazısı nasıl olmalı?

E-ticaret sitenize giren kullanıcıların ilk bakacakları yerlerden biri de Hakkımızda sayfasıdır. Firmanızın kuruluş amacını, sunduğu hizmet ya da ürünle ilgili geliştirdiği yenilikler ya da kolaylıklar gibi kullanıcıların satın alma konusundaki tereddütlerini gidermeniz önemlidir. Başarılı içerik oluşturma ile ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.

E-ticaret sitesi kurmak için gerekli evraklar nelerdir?

E-ticaret sitesi için gerekli belgeler, kurulacak e-ticaret sistemine ve firmaya bağlı olarak değişir. Şahıs ya da firmalar e-ticaret siteleri, sistemleri kurabilirler. Kurulacak firmanın biçimine göre farklı evraklara ihtiyaç olabilir. Fatura, muhasebe gibi temel hizmetleri satın almak durumundadırlar. C2C – Consumer to Consumer (Tüketiciden Tüketiciye) e-ticaret yöntemi ile satış yapacaksanız özel bir evrağa ihtiyacınız olmayacaktır. Satış yapmak istediğiniz platformun koşullarına göre sizden isteyeceği bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız yeterli olacaktır.


E-ticaret sitesi KVKK Aydınlatma Metni

7/4/2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile kullanıcıların kişisel verilerinin toplanma, saklanma ve güvenliğini sağlama ile ilgili maddeler belirtilmiştir. Veri sorumlusunun aşağıdaki bilgileri sunması zorunludur.

  • Veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği,
  • Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği,
  • Kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,
  • Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi,
  • 11. maddede sayılan diğer hakları.

KVKK Aydınlatma Metni örneği için tıklayın.


E-ticaret sitesi Çerez Politikası metni örneği

Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni, internete bağlandığınız cihaz, tarayıcının hangi bilgilerinizi sakladığı ve hangi amaçlar için kullanabileceğini açıkladığı metindir. Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni örneği için tıklayın.


E-ticaret sitesi Ön Bilgilendirme Formu örneği 

Ön Bilgilendirme Formu, tüketiciyi korumak ve bilgilendirmek için e-ticaret platformlarında bulunması zorunlu bir belgedir. Ön Bilgilendirme Formu aşağıdaki bilgileri içerir.

  • Satıcının detaylı iletişim bilgileri
  • Satışa konu mal ya da hizmetin temel nitelikleri
  • Her türü dahil olmak üzere mal veya hizmetin Türk Lirası olarak satış fiyatı
  • Teslim masrafları
  • Varsa vade taksit bilgileri
  • Cayma hakkının şartları
  • Ürün/hizmetin nasıl kullanılacağı

Ön Bilgilendirme Formu örneği için tıklayın.


E-ticaret sitesi Mesafeli Satış Sözleşmesi örneği

Mesafeli Satış Sözleşmesi, satıcı ile alıcının arasındaki alışverişin resmi belgesidir. E-ticaret sitelerinde Mesafeli Satış Sözleşmesi bulunması zorunludur. Satılan ürünün/hizmetin ayrıntılarının, satış fiyatının (vergiler ve kargo dahil) ve cayma hakkının eksiksiz olarak tanımlanması gerekir. Mesafeli Satış Sözleşmesinin tüketici tarafından onaylanmış hali, e-ticaret yapan firma tarafından 3 yıl süre ile saklanmalıdır. Mesafeli Satış Sözleşmesi örneği için tıklayın.


E-ticaret sitesi İade Şartları ve İade Süreci metni örneği

İade Şartları ve İade Süreci metni, müşterilerin aldığı hizmeti, ürünü hangi şartlar altında ve hangi durumlarda iptal veya iade edebileceklerine dair bir aydınlatma metnidir. İade Şartları ve İade Süreci hem satıcıyı hem de müşteriyi koruyan bir belgedir. İade Şartları ve İade Süreci metni örneği için tıklayınız.


E-ticaret sitesi Teslimat Süreci ve Koşulları metni örneği

Teslimat Süreci ve Koşulları, alınan ürünün kargoya verilme, ulaştırılma vb gibi konularda müşterilere bilgilerin sunulduğu metindir. Teslimat Süreci ve Koşulları metni örneği için tıklayınız.

Huseyin UnalAuthor posts

Grafik tasarım ve dijital pazarlama alanında uzun yıllardır biriken deneyim üzerine LongWay Media şirketimizle yola devam ediyoruz.

İlk Yorumu Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.