Facebook Reklam Verme Rehberi

Facebook reklam verme konusunda doğru yolu ve taktikleri uygulayın, zamanınızı ve paranızı optimum kullanın!

Facebook reklam verme deyince ilk akla gelen şey, bir gönderiyi, ürünü ya da sayfayı öne çıkarmak. Fakat Facebook’un algoritması ve işlediği bilgiyi dikkate aldığınızda potansiyelin çok altını hedeflemiş olabilirsiniz. Profesyonel Facebook reklamı verme konusunda size rehberlik edeceğini umduğumuz soruları sizler için cevapladık.

Facebook Reklam Yonetimi
Facebook Reklam YÖNetimi Facebook Reklamı Verme

Facebook reklamı verme için neler gerekli?

Facebook reklamı verme ne kadar önemliyse verdiğiniz reklamla ilgili tüm ölçümlemeleri yapabilmeniz de en az o kadar önemlidir.

Facebook reklam kampanyaları oluşturmak için ilk başta yapmanız gerekenler:

  • İşletmenizin hedefini, reklamı yayınlama nedeninizi belirleyin.
  • Erişmek istediğiniz kişilere dair temel bilgi edinin.
  • Reklamınız için günlük veya toplam bir bütçe planlaması yapın.
  • Reklamınızda görünecek fotoğraflar veya videolar hazırlayın.

Facebook reklamı verme konusunda ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Facebook reklam yönetim hizmeti almak için Facebook Reklam Yönetimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Facebook reklam alanları nedir?

Değerlendirme Kategorisi’nde

Uygulama Yüklemeleri: App Store ve Google Play Store ile doğrudan bağlantı kurarak uygulamanızın daha fazla yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Ve yüksek değerli kullanıcı hedeflemeyi de tercih edebilirsiniz.

Trafik: Sitenizi ve uygulamanızı ziyaret eden, Messenger konuşması yaptığınız kişi sayısını artırabilirsiniz. Ayrıca bu kişilerin bu konumlardayken istediğiniz bir eylemi gerçekleştirme olasılıklarını yükseltebilirsiniz.

Mesajlar: Potansiyel müşterilerinizle Messenger’da daha fazla etkileşimde bulunabilirisiniz. Size sormak istedikleri soruları cevaplayabilir, müşteriler elde edebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Etkileşim: İnsanların sayfanızı ziyaret sayısını ve yorumları, paylaşımları ve beğenmeleri yoluyla daha çok etkileşimde bulunmasını sağlayın. Daha fazla etkinlik yanıtı veya teklif alımı için optimizasyon da yapabilirsiniz.

Video görüntülemeleri: Videolarınızı, videolarınıza ilgi gösterme ve onları sonuna kadar izleme olasılığı en yüksek kişilere gösterebilirsiniz.

Dönüşüm Kategorisi’nde

Dönüşüm: Site veya uygulamanızdaki eylemleri artırabilirsiniz. Bu reklam verme amacı insanları etkileşime geçmeye teşvik eder.

Katalog satışları: Alaka düzeyinin en yüksek olduğunu düşündüğünüz ürünlerin tanıtımını yaparak daha fazla envanterinizi hareketlendirebilirsiniz. Kataloğunuzu yükledikten ve kampanyanızı oluşturduktan sonra reklamınız potansiyel müşterilere gösterilir.

Bilinirlik Kategorisi’nde

Marka bilinirliği: Facebook reklamlara ilgi gösterme olasılığı daha yüksek kişilere reklamlarınızı göstererek markanızın genel olarak bilinirliğini artırabilirsiniz.

Erişim: Reklam bütçenizi aşmadan hedef kitleniz içindeki maksimum sayıda kişiye reklamınızı gösterebilirsiniz.

Facebook Pikseli Nedir?

Facebook pikseli, internet sitenizdeki ziyaretçilerin gerçekleştirdiği eylemleri anlayarak reklamlarınızın etkinliğini ölçmenize olanak tanıyan bir analiz aracıdır.

Facebook Piksel ile:

Facebook reklamlarınızın doğru kişilere gösterildiğinden emin olursunuz.

Yeni müşterilerin yanında internet sitenizde belirli bir sayfayı ziyaret etmiş veya istediğiniz bir eylemi gerçekleştirmiş kişileri bulursunuz.

Satışlarınızı artırabilirsiniz.

Otomatik teklifleri kullanarak, bir ürünü satın almak ya da bir hizmeti anlatmak gibi önemsediğiniz bir eylemi gerçekleştirme olasılığı daha yüksek kişilere erişebilirsiniz.

Reklamlarınızın sonuçlarını ölçebilirsiniz.

İnsanlar reklamınızı gördüğünde verdiği tepkileri ölçerek reklamlarınızı optimize edebilirsiniz.

Facebook Pikseli Nasıl Oluşturulur?

Facebook Pikseli oluşturmadan önce:

  • İşletmenizin bir internet sitesi olması gerekir.
  • İnternet sitenizin kodunu güncelleyebilmeniz gerekir.

Bu şartlar sağlanıyorsa:

  1. Olay Yöneticisi‘nde Pikseller sekmesine gidin.
  2. Bir Piksel Oluştur‘a tıklayın.
  3. İşlemi tamamlamak için, görüntülenen kutuda Oluştur‘a tıklayın.

Pikselinizi oluşturma işlemi tamamsa, Facebook piksel kodunu internet sitenize yerleştirebilirsiniz.

Dijital Pazarlama Nedir Nasil Yapilir

Bu yazımızda dijital pazarlamanın temel tanımı, yöntemleri ve araçları ayrıntılı şekilde ele aldık. SEO, SEM, sosyal medya ve e-posta pazarlaması gibi stratejilerle dijital dünyada başarıya ulaşma yolları bu yazımızda açıklanıyor. Dijital pazarlama yöntemlerinin nasıl optimize edilebileceği ve trendlerin gelecekteki rolü hakkında bilgi alın.

Detaylı hedefleme nedir?

Detaylı hedefleme, Hedef Kitle kısmında yer alan ve reklamlarınızı göstermek istediğiniz kişi gruplarına göre ayarlama yapmanıza olanak sağlayan bir hedefleme seçeneğidir. Bununla birlikte demografik bilgiler, ilgi alanları ve davranışlar gibi bilgilerle de hedefleme yapabilirsiniz.

Facebook reklamınız reddedildiyse ne yapabilirsiniz?

Facebook reklamınız onaylanmadıysa, reklamınızı reklam ilkelerine uyacak şekilde düzenlemeniz gerekir. Facebook reklamınızı düzenlediğinizde ve değişikliklerinizi kaydettiğinizde, reklam tekrar değerlendirmeye gider. Ayrıca Facebook’tan reklamınızın neden reddedildiğini açıklayan bir e-posta alırsınız. Gelen mailde sunulan bilgilerle düzenleme aşamasında işiniz kolaylaşır.

Bir reklama ne kadar metin ekleyebilirsiniz?

%20’den az yazı bulunan görseller reklam çalışmaları için daha yüksek performans sağlar. Hedef kitleler ve reklam verenlerin memnuniyeti için Facebook, Instagram ve Audience Network’te yayınlanan reklamlar kullanılan metnin miktarını kontrol eden bir inceleme sürecine tabidir. Bu incelemeye dayalı olarak, daha fazla yazı içeren görsellere sahip reklamlar ne kadar bütçe ayırsanız da kimseye gösterilmeyebilir. Bazı reklam görselleri istisna olarak değerlendirilir. Kitap kapakları, albüm kapakları ve ürün görsellerinde bulunan metinler genelde değerlendirmeye tabi değildir.

Facebook reklamları için ne zaman ödeme yaparsınız?

Reklamlarınız için ne zaman ödeme yapacağınız sizin seçtiğiniz ödeme yöntemine bağlıdır. Facebook’ta ilk reklamınızı oluşturduğunuzda reklam hesabınıza bir ödeme yöntemi eklemeniz istenir.

Facebook reklamları için iki adet ödeme yapma şekli vardır:

Otomatik ödemeler: Reklam harcamalarınız faturalandırma düzeyi adı verilen belirli bir tutara ulaştığında sizden otomatik olarak ücret tahsil edilir. Daha sonra kalan ücret varsa aylık fatura tarihinizde tekrar reklam ücretiniz belirlenir. Reklam ödemeleri için PayPal veya kredi ve banka kartlarından çoğu ile ödeme yapabilirsiniz.

Manuel ödemeler: Reklam vermeden önce hesabınıza para eklersiniz ve reklamlarınız yayınlanırken günde en fazla bir kez bu tutar hesabınızdan çekilir.

Reklam hesabınız kapatılırsa ne yapabilirsiniz?

  1. Reklam hesabınızın Facebook’un ilkelerine aykırı hareket etmediğini ve yanlışlıkla kapatıldığını düşünüyorsanız, Facebook ile iletişime geçin.
  2. Facebook’tan reklam hesabınızın şüpheli hareket etmesi nedeniyle kapatıldığına dair bildirim aldıysanız, Facebook ile bu form üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Facebook’ta reklamlar nasıl faturalandırılır?

Facebook reklamı verdiğinizde, her reklam için bir bütçe belirlemelisiniz. Facebook, bütçenizi reklamınızın yayınlandığı süre boyunca eşit şekilde harcamaya çalışır. Sizden alınan ücret belirlediğiniz bütçeyi aşmaz.

Bütçe ve harcama arasındaki farkı nedir?

Bütçe: Facebook reklamınızın yayınlanması için harcamak istediğiniz veya harcayabileceğiniz tutarı ifade eder.

Harcama: Gerçekte ödeyeceğiniz tutardır (maksimum bütçenizden ne kadar paranın harcandığıdır).

Günlük ve toplam bütçe nedir?

Belirli bir Facebook reklam setine ne kadar harcama yapacağınızı kontrol etmek için belirleyebileceğiniz iki farklı bütçe türü vardır.

Günlük bütçeler: Bir reklam seti için her gün harcayabileceğiniz ortalama tutardır.

Toplam bütçeler: Facebook reklam setinizin toplam yayınlanma süresi boyunca harcayabileceğiniz tutardır.

Yazıyı Paylaş:
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Reddit

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Konu İle İlgili Diğer Yazılar...
facebook pixel delete how make?

Facebook Pixel Silme

Bu yazıda, Facebook Pixel’in nasıl silineceğini ve Business Manager üzerinden nasıl pasif hale getirileceğini adım adım açıklıyoruz. Business Manager ve Olay Yöneticisi üzerinden Facebook Pixel silme işlemlerinin yanı sıra, Shopify ve WooCommerce gibi e-ticaret platformlarında Facebook Pixel’i nasıl kaldırabileceğinizi de

Yazıya Git »
Son Yayınlanan Yazılar...
Yerel SEO Nedir, Nasıl Yapılır?

Bu yazıda, yerel SEO’nun ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve işletmelere sağladığı avantajları detaylı bir şekilde ele aldık. Yerel arama algoritmalarının işleyişinden, etkili yerel SEO stratejilerine ve performans ölçüm yöntemlerine kadar işletmenizin görünürlüğünü artıracak adımları keşfedin.

Yazıya Git »
Google AI Overviews Nedir?

Bu yazıda, Google Yapay Zeka Özetleri’nin (Google AI Overviews) ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve dijital dünyaya kattığı avantajları detaylı bir şekilde ele alıyoruz. SEO süreçlerine etkilerinden kullanıcıların bu teknolojiyle ilgili merak ettiklerine kadar her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin!

Yazıya Git »
Dijital Pazarlama Stratejileri Nedir, Nasıl Oluşturulur?

Bu yazıda, dijital pazarlama stratejilerinin ne olduğu ve nasıl oluşturulması gerektiği detaylı bir şekilde ele alınıyor. Hedef kitle analizi, pazarlama hedefleri belirleme, rakip analizi, kanal stratejisi, bütçeleme ve performans izleme gibi temel adımlar açıklanıyor. Ayrıca, stratejisiz pazarlamanın riskleri, özelleştirilmiş strateji

Yazıya Git »
Bu alandaki yazılar bu kadar

Bu sitede sağ tıklama yapılamıyor.